امروزه ابزار و وسایل مختلف پنوماتیک، در دنیا موجود می باشد که افراد می توانند با استفاده از آن بهترین کارایی را از این وسایل داشته باشند. لوازم و ابزار پنوماتیکی دارای بخش های متفاوتی هستند که افراد با توجه به نیاز خود نسبت به استفاده از این ابزار و وسایل اقدام می نمایند. ما در این مطلب قصد داریم تا طیف وسیعی از ابزار و لوازم پنوماتیک را برای افراد مورد بررسی قرار دهیم. چنانچه شما نیز به اتصالات، شیرها، سیلندرها و … که به صورت پنوماتیک تولید و تهیه شده اند نیاز دارید، متن ما را تا پایان همراهی نمایید. ما تا پایان قسمت های مختلفی از این ابزار و لوازم را برایتان مورد بررسی قرار خواهیم داد.

شیرهای پنوماتیک

دریچه های پنوماتیک یکی از وسایلی می باشند که وظیفه کنترل فشار، سرعت و میزان هوا را در این سیستم کنترل می نمایند. سیستم های پنوماتیک که به نیروی هوای فشرده شده برای انتقال نیرو وابسته می باشند. می توانند در کاربردهای صنعتی بی شماری از شیر پنوماتیک استفاده نمایند. شیرهای پنوماتیک نمونه های مختلفی را دارا می باشند که در ادامه به نمونه های مختلف آن خواهیم پرداخت و با مکانیسم آن ها آشنا خواهیم شد.

شیر دو طرفه

مکانیزم این شیر به گونه ای است که یک سوپاپ دو طرفه، هوا را از دو جهت عبور می دهد .در صورتی که درگاه های سوپاپ هوا بسته باشد، هوا نمی تواند از طریق شیر جریان یابد اما اگر درگاه ها باز باشند، ممکن است هوا از درگاه اول و از طریق شیر و از طریق پورت دوم یا در جهت مخالف حرکت کند.

شیر سه جهته

یک دریچه هوایی سه طرفه جهت دار، دارای سه درگاه است که هر یک از آن ها هدف دیگری را ارائه می دهد .درگاه اول برای اتصال شیر به یک محرک یا وسیله دیگر استفاده می شود؛ پورت دوم به یک جریان هوا وصل می شود؛ درگاه سوم به عنوان خروجی اگزوز استفاده می شود. هنگامی که پورت های اول و دوم باز هستند و پورت سوم بسته است، هوا از طریق دریچه به دستگاه منتقل می شود. شیرهای سه طرفه غالباً در سیلندرها به محرک ها متصل می شوند یا به صورت جفت مورد استفاده قرار می گیرند و به سیلندرهای دو حالته متصل می گردند.

صنعت گستر نوین - پنوماتیک 1 شیرهای جهت دار چهار طرفه

یک دریچه جهت دار چهار طرفه دارای چهار درگاه مجزا است که دو تای آن ها به محرک ها متصل می شوند. یکی که به یک جریان هوا تحت فشار وصل می شود و دیگری که به عنوان یک مسیر اگزوز فعالیت می کند. این شیر ها از جمله رایج ترین انواع دریچه های موجود در سیستم های پنوماتیک هستند. زیرا چهار مسیر مجزا به این دریچه اجازه می دهد تا به طور موثری حرکت یک موتور یا سیلندر اساسی را معکوس کند. یک درگاه اضافی گاهی اوقات به یک شیر پوماتیک چهار طرفه اضافه می شود و آن را به یک دریچه ی چهار طرفه و یا پنج طرفه تبدیل می کند. سوپاپ چهار طرفه با درگاه اضافی اغلب برای تأمین فشار دوگانه استفاده می شود، به این معنی که شیر می تواند بسته به نیاز برنامه، یکی از دو نوع فشار را اعمال کند و بین آن دو متناوب باشد. از طرف دیگر ، شیر می تواند از درگاه دیگر به عنوان درگاه اگزوز ثانویه استفاده شود.

سیلندرهای پنوماتیک

سیلندرها پنوماتیک معمولا به عنوان سیلندر هوا شناخته می شوند. سیلندرهایی هستند که از نیروی گازهای فشرده شده، برای تولید نیرویی در یک حرکت خطی معکوس استفاده می کنند.
سیلندرهای پنوماتیک انواع مختلفی دارند که از انواع آن ها می توان سیلندرهای تک کاره، سیلندرهای دو منظوره، سیلندرهای تلسکوپی چند مرحله ای و … اشاره کرد. خود سیلندر شامل محفظه ای برای ورود هوای فشرده شده و مسیری برای خروج از آن پیستونی می باشد، كه بیشتر كارها را انجام می دهد. چندین نوع سیستم مختلف برای سیلندرهای پنوماتیک وجود دارد و هر یک نوع نیروی کمی متفاوت دارند.

اولین و ساده ترین سیلندر پنوماتیک، تک کاره است که در آن یک سیستم پیستون محور، هوای فشرده شده را از طریق یک سولنوئید مجبور می کند دریچه پشت پیستون، راه را برای هوای کاملاً فشرده شده جستجو کند و مقدار زیادی نیرو را بر روی پیستون وارد کند. هرچه اندازه مته بزرگتر باشد، هوا به راحتی آن را جابجا می کند.

سیلندر تک کاره می تواند با مکانیزم فنر فشرده شده اصلاح شود که بین انتهای سیلندر و سمت پیستون روبروی محل ورود هوای فشرده قرار داده شود. این سیستم با روشی مشابه با استاندارد کار می کند، اما پس از آزاد شدن هوای فشرده شده، پیستون مجبور می شود تا به موقعیت اصلی خود برگردد. این سیستم برای حرکت تکراری و خطی شامل بارهای سنگین استفاده می شود و برای انجام کار خود به نیروی هوای فشرده تر نیاز دارد.
اتصالات پنوماتیک

اتصالات پنوماتیک قطعاتی می باشند که برای اتصال بخش های لوله، شیلنگ و … در سیستم اعلام شده استفاده می شوند. این نوع اتصالات در مقایسه با اتصالات هیدرولیکی، به طور معمول توسط مهر و موم های محکم تر ساخته و پرداخته می شوند. آن ها اغلب در سیستم های کنترل منطق پنوماتیک و ابزار دقیق استفاده می شوند. اتصالات پنوماتیک نمونه های مختلفی دارند که در ادامه چندین نمونه از آن ها را شرح خواهیم داد.

اتصالات توپ و آستین

اتصالات توپ و آستین یک آستین خارجی را به یک اتصال داخلی (توپ) وصل می کند. آستین برای اتصال و قطع دو انتهای اتصالات جمع می شود. برخی اتصالات توپ و آستین به عنوان اتصالات فشار برای اتصال مناسب هستند که برای برنامه های کاربردی که نیاز به قطع و وصل مجدد بخش شلنگ دارند مناسب می باشند.

 

اتصالات Crimp

اتصالات Crimp شامل قرار دادن شلنگ بر روی انتهای لوله ای و بستن اتصال آن با آستین، حلقه یا سوکت قلاب می باشد. این اتصالات به طور معمول برای برقراری اتصالات به ابزار و ماشین آلات خرد کننده نیاز دارند.

 

اتصالات فیتینگی

در این نوع اتصالات به صورت کاملا آسان می توان شیلنگ ها را در سایز های مختلف توسط یک فشار وصل کرد به صورتی که هیچگونه نشتی نداشته باشد و به صورت آسان با فشار دادن گپ که در شکل پایین به رنگ آبی مشخص شده شیلنگ را از اتصال جدا نمود.

صنعت گستر نوین - پنوماتیک 3         صنعت گستر نوین - پنوماتیک 4

دریچه های پنوماتیک یکی از وسایلی می باشند که وظیفه کنترل فشار، سرعت و میزان هوا را در این سیستم کنترل می نمایند. سیستم های پنوماتیک که به نیروی هوای فشرده شده برای انتقال نیرو وابسته می باشند، می توانند در کاربردهای صنعتی بی شماری از شیر پنوماتیک استفاده نمایند. شیرهای پنوماتیک نمونه های مختلفی را دارا می باشند که در ادامه به نمونه های مختلف آن خواهیم پرداخت و با مکانیسم آن ها آشنا خواهیم شد.

بحث پایانی

در پایان می توان گفت وسایل پنوماتیک دارای نمونه های مختلفی هستند که با مراجعه به سایت ما می توانید این وسایل و ابزار را مشاهده نمایید. شیرهای برقی، تفنگ پنوماتیک، اتصالات پنوماتیک پلاستیکی، برنجی و بسیاری دیگر از ابزارها و لوازم مختلف با استفاده از علم این محصول مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

توصیه ما به افراد این است که از این ابزار و وسایل با توجه به نیاز خود استفاده کرده و از کارایی بی نظیر آن ها بهره ببرید. سایت ما به عنوان یکی از ارائه دهنده های بهترین لوازم پنوماتیک، می‌تواند نظر بسیاری از افراد را به خود جلب نماید.

توصیه ما این است که قبل از خرید انواع لوازم پنوماتیک، اطلاعات لازم در مورد جنس و کارایی این ابزار و وسایل را مورد بررسی قرار داده و سپس نسبت به خرید آن ها اقدام نمایید.