راهنمای خرید و نصب شیر برقی (شناخت انواع، کاربردها و آموزش نصب)

صنعت گستر نوین - شیر برقی های پنوماتیکی

راهنمای خرید و نصب شیر برقی که یکی از پرکاربردترین وسایل مورد استفاده در همه ی صنایع است و یک قطعه مهم در دستگاه های تولیدی است. در صنعت سیمان سازی، فولاد و یا صنایع سنگین و حتی صنایع کاشی و سرامیک، داروسازی و صنایع شیمیایی و هر محصولی که به دستگاه های صنعتی وابسته است به کار می آید. در ادامه ی مطلب به کاربردهای می پردازیم.

شیر برقی و ساختار آنشیر برقی برند صنعت گستر پنوماتیک

شیر برقی یا سلونوئید ولو (  Solenoid Valve ) با اعمال نیرویی الکتریکی برای کنترل جریان مایعات و گازها به کار می رود. این شیر دارای یک بدنه ی فلزی و یک سیم پیچی با قدرت مغناطیسی بالا به اسم بوبین است. بوبین با ایجاد یک میدان مغناطیسی بزرگ جریان سیالات را در شیر کنترل می کند. به این صورت که این شیر دارای دو دریچه ورودی و خروجی است. ابتدا آب، نفت یا سیال مورد نظر از این دو سوراخ وارد دیافراگم می شود. با رسیدن فرمان به بوبین باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی بزرگ می شود. این میدان به پیستون فشار وارد کرده و پیستون فنر داخل شیر را فشرده می کند در نتیجه مسیر سیال باز می شود. به نسبت جریان مورد نیاز ما در حجم های بزرگ سیالات مدار برق موجود در این شیر، جریان سیال را کنترل می کند. که این خود دارای سه عملکرد مستقیم، نیمه مستقیم و غیر مستقیم است. در عملکرد مستقیم دریچه ها در حالت عادی باز و بسته می شوند. در عملکرد نیمه مستقیم در فشار صفر کار می کند و شدت جریان زیادی را کنترل می کند و در عملکرد غیر مستقیم اختلاف فشار بین دو سیال را با استفاده از دیافراگم کنترل می کنند.

انواع شیر برقی

این وسیله بنا به استفاده آن در یک زمین مزروعی گرفته تا کنترل هوا در دستگاه های بزرگ صنعتی انواع مختلفی دارد. برای مثال از شیر برقی بادی یا پنوماتیک برای انتقال گازها در صنایع پتروشیمی و غذایی استفاده می شود. از شیر برقی مینیاتوری یا فانتزی در دستگاه های تصفیه آب با کارایی کم کاربرد دارد. شیر برقی پلاستیکی در پروژه های آبیاری مکانیزه بارانی یا قطره ای و یا با سیالاتی که خاصیت خورندگی فلز دارد به کار می رود. شیر برقی تایمر دار کاربرد فراوانی دارد. و در آبیاری مراتع و زمین های زراعی تنظیم آن بسیار راحت است و به صورت دقیقه ای یا ساعتی و حتی سالانه و ماهیانه کاربرد دارد. شیر برقی آب وظیفه قطع و وصل جریان آب و هدایت آن را دارد و در صنایع کشاورزی و سیستم آب خانگی کاربرد دارد.

شیر برقی برند صنعت گستر نوینشیر برقی پنوماتیک و انواع آن

در شیرهای بزرگ با حجم زیاد،  باز و بسته کردن آن ها به نیروی زیادی احتیاج دارد و همچنین در مکان هایی است که  پرسنل نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند به همین دلیل از سه نوع الکتریکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی استفاده می شود. شیر برقی پنوماتیک در اصل فشار هوا را با اعمال جریان الکتریکی در دستگاه های پنوماتیک مانند قطع و وصل کردن و شدت جریان را تنظیم می کند. جزو پرکاربرد ترین نوع شیر در صنایع دارو سازی، صنایع غذایی و صنایع خودروسازی و غیره است. این شیر برای کاربری های مختلف است و انواع شیر برقی پنوماتیک شامل شیر پنوماتیک دستی، شیر پنوماتیک جهت دار، شیر پنوماتیک توزیع کننده پیلوت دار، شیر پنوماتیک متعادل کننده پروپوشنال، شیر ماژولار پنوماتیک و بسیاری از این قبیل است. برای مثال در دستگاه هایی با خروجی های مختلف شیر برقی هوا با تنظیم باد و فشار هیدرولیکی مورد نظر باعث بالا و پایین رفتن جک ها می شود و حجم مایع را کنترل می کند. یا در دستگاه های پرس با فشار بالا، با کنترل و عبور هوای مناسب در دستگاه پرس عمل پرس حتی تا قدرت ۲۰۰ تن انجام را می دهد. انتخاب این نوع شیرها در صنایع با توجه به کار مد نظر بر اساس قطر آن به واحد اینچ و تعداد بیوبین آن صورت می گیرد. برای مثال شیر های پنوماتیک محدود کننده ی فشار بعد کمپرسور قرار می گیرد و میزان فشار ورودی را کنترل می کند، نوسانات درون سیستم بسیار زیاد است و شیرهای تنظیم کننده ی فشار جریان را یکنواخت و ثابت نگه می دارد. شیرهای تابع فشار با توجه به یک سیگنال وابسته به فشار جهت جریان، جریان را کنترل می کنند.

کاربرد های شیر برقی

بیشتر کاربری آن در شدت جریان های بالا و کنترل اختلاف فشار در دستگاه ها است. این وسیله ی صنعتی برای کنترل سیلندرها در سیستم های پر قدرت بادی و هیدرولیک، کنترل سیالات وارد شده به موتور، سیستم های صنعتی آبپاشی و اتوماتیک، در ماشین ظرف شویی یا لباس شویی جهت کنترل آب ورودی آن، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و سیستم های تهویه و تبرید کاربرد فراوانی دارد. از مزایای استفاده از این نوع شیرها می توان به داشتن سرعت بالا، سرویس دهی طولانی، قطع و وصل سریع، قابلیت اطمینان بالا، طراحی یکپارچه، جریان برق مصرفی پایین اشاره کرد. که وجود این امتیازها باعث استفاده گسترده این محصول در صنایع می شود.

دریافت لیست قیمت صنعت گستر نوین

نصب شیر برقی

برای نصب این نوع از شیرها چند نکته قابل توجه است. ابتدا توجه به ولتاژ تغذیه بوبین می باشد که در حدود ولتاژ ۱۲، ولتاژ ۲۴ و هم چنین ولتاژ ۲۲۰ است و اگر این جریان ولت به خوبی صورت نگیرد باعث خرابی دستگاه و شیر می گردد. نصب این شیر سطح یا بلوکه زیر شیری مناسب با شیر مورد استفاده می خواهد. این دستگاه به گرد و غبار و ذرات معلق بسیار حساس است و برای سیالات و در هوای حاوی ذرات جامد توصیه نمی گردد. به دلیل سرعت بالای باز و بسته شدن دریچه ها عملکرد بهینه آن ها بین ۱۰ تا ۱۰۰۰ میلی ثانیه است و استفاده نادرست از آن میتواند باعث ضربه زدن و لرزش در سیستم گردد. نصب آن باید با توجه به ویژگی سیال مورد نظر باشد. نصب شیر برقی پنوماتیک با توجه به انواع مختلف این شیرها نصب آسانی دارد و فقط کافیست شلنگ ها و لوله های مورد نظر را به خروجی ها و ورودی های رو دستگاه وارد کرد. آموزش نصب شیر برقی با استفاده از فیلم های آموزشی در سایت های مختلف وجود دارد و می توان از آن بهره برد.

2 thoughts on “راهنمای خرید و نصب شیر برقی (شناخت انواع، کاربردها و آموزش نصب)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *